De Hypotheek en een huis kopen

Wanneer je een huis wilt gaan kopen dan zal je in de meeste gevallen een lening moeten afsluiten. Het gaat hier om een hypotheek. Het is natuurlijk geweldig om een eigen woning te hebben. Is het echter mogelijk voor jou om een hypotheek te krijgen? Welke hypotheekvormen zijn er? Wat worden je maandlasten en hoe hoog is de hypotheekrente nu eigenlijk? Het zijn een paar vragen waar we allemaal mee te maken hebben als we een huis willen kopen. Laten we je snel meer vertellen over de mogelijkheden van een hypotheek.

Hoeveel hypotheek kun je krijgen?

De hoogte van de hypotheek is afhankelijk van vDe Hypotheek en een huis kopenerschillende factoren. De meest belangrijk factoren zijn de hoogte van je salaris. Daarnaast is ook de waarde van de woning van belang. Het zijn de twee elementen welke een limiet stellen aan de maximale hypotheek. Het belangrijkste van de twee is jouw inkomen. Op basis van jouw inkomen wordt namelijk berekend hoeveel geld je kunt besteden aan de maandlasten voor jouw hypotheek. Het is zo mogelijk om niet teveel geld te lenen. Er blijft voldoende budget over voor de boodschappen en andere zaken. Ook belangrijk!

Welke hypotheekvormen kun je kiezen?

Er waren vroeger volop verschillende hypotheekvormen, waar je uit kon kiezen. Ze hadden de oude vormen verdrongen, zoals de annuïteiten hypotheek en de lineaire hypotheek. Het waren vooral de fiscale regelingen, welke dit in de hand hadden gespeeld. Nu zien we een terugkeer van deze twee oude hypotheekvormen. Wederom zijn het de fiscale regelingen welke hiervoor gezorgd hebben. Het zijn echter twee uitstekende hypotheekvormen welke zorgen voor een gegarandeerde aflossing over de hele looptijd. Tenminste voor het deel van deze hypotheekvorm. De andere hypotheekvorm welke nog veel voorkomt is de aflossingsvrije hypotheek. Het is een hypotheek, waarbij je geen aflossing hoeft te doen. In veel situaties is dit een klein gedeelte van de hele hypotheek.

 

Jouw maandlasten en de hypotheekrente

Natuurlijk willen we allemaal graag de laagste maandlaten hebben. Je wilt liever niet teveel betalen. De rentestanden zijn op dit moment gelukkig zeer laag. Het is hierdoor geweldig om een hypotheek af te sluiten. Het is echter belangrijk om niet alleen naar de hypotheekrente te kijken. Kijk ook naar andere zaken bij het afsluiten van een hypotheek. Kijk naar de verzekeringen, de aflossingen en jouw eigen toekomst. Wil je nu hoge lasten en later lagere lasten, kies dan voor de lineaire hypotheek. Wil je liever gelijke maandlasten over de hele looptijd dan is het slimmer omvoor de annuïteiten hypotheek te kiezen. Ook moet je kijken naar de overlijdensrisicoverzekering. Kies je een dure of juist niet?

Een goed advies is goud waard

Hoewel de hypotheeksoorten beperkter zijn en minde complex is het nog steeds belangrijk om advies in te winnen. Kies niet om zelf je hypotheek samen te stellen en af te sluiten. Kies ervoor om een goede hypotheek te krijgen welke toekomst proof is!