De minilening

Wie kent het nu niet? Aan het einde van de maand is het geld bijna op, maar moet je nog wel boodschappen doen of heb je een verjaardagsfeestje. Het is vervelend en kan erg pijnlijk zijn. Wanneer je echter een baan hebt met een maandelijks inkomen dan weet je, dat er nog wel geld aankomt. Het kan frustrerend zijn. Gelukkig is er een oplossing: de minilening! Het is mogelijk om met een minilening een financiering te krijgen van een paar weken. Je kunt dus de korte periode tot je volgende salarisbetaling hiermee overbruggen. Is  het echter verstandig om een minilening of flitskrediet af te sluiten? Er zijn immers wel kosten. Laten we de mogelijkheden bespreken op deze pagina.

De voordelen van een flitskrediet

Het is natuurlijk fijn om over wat extra geld te beschikken. Je kunt gewoon doen wat je graag wilt doen. Een minilening wordt niet bij het BKR geregistreerd en ze controleren er zelfs niet of je nog andere leningen hebt. Hierdoor is het voor veel mensen een prettige manier van geld lenen. Niemand weet het of hoeft het te weten. Ook worden de minileningen zeer snel uitbetaald en kun jDe minileninge er snel over beschikken. Het is slim om daarom voor een lening als deze te kiezen. Er zijn echter ook nadelen waar je bekend mee moet zijn.

De nadelen van een minilening

Het grootste nadeel zijn simpelweg (de naar verhouding) hogere lasten. Het zijn geen goedkope leningen, ondanks dat je het geld maar voor een paar weken gebruikt. Het is dus slim om altijd te kijken of er een alternatief is om geld te lenen. Het is goed om naar de mogelijkheden te kijken om geld te lenen bij een minilening verstrekker. Weet echter wel dat je hiervoor wel hogere lasten krijgt.

Niet iedereen is gecharmeerd van de minilening verstrekkers

In de kranten en magazines komen steeds meer berichten, dat ze de aanbieders van flitskredieten strenger in de gaten gaan houden. Het is natuurlijk vooral door de hogere lasten welke ze rekenen. Ook het ontduiken van de meldingsplicht bij het BKR te Tiel wordt genoemd. Het zijn een paar goede redenen, waarom men niet zo gek is op hun.

Kies verstandig

Het is dus belangrijk om op een verstandige manier te kiezen voor een minilening of niet. Het is belangrijk om goed na te denken of je wel of geen minilening nodig hebt. Is het niet mogelijk om op een andere manier geld te lenen voor een korte periode? Misschien van vrienden of familie? Zo niet en vind je de lasten geen probleem, dan kun je natuurlijk voor een minilening kiezen.